Syksy saapuu ja keitot vain kuuluvat syksyyn, ne lämmittävä kehoa, mieltä ja sielua. Oletko koskaan tehnyt kanakeittoa kokonaisesta kanasta?
Jos et niin suosittelen tekemään, koska keitto on täynnä makua ja kana on aivan super pehmeää ja mureaa keitossa.
Videon voit katsoa keiton valmistukseen TikTokista tai pidemmän version Youtubesta. (linkit tulee tähän, heti kun video on editoitu.)
Tässä on hyvä aihio maustaa omilla lempi mausteilla tai laittaa niitä lempi kasviksia. Itse tein tämän mitä jääkaapista löytyi ja toimii. Tämä ei ole pikaruokaa, koska tässä menee kaikkineen 4-5tuntia.
Keiton pohja
- 1 Kokonainen maustamaton kana
- 5 valkosipulin kynttä
- 1 iso sipuli tai 2 keskikokoista
- 4-5 isoa porkkanaa
- Kanalientä litra (2 kanaliemikuutiota ja litra vettä, jos sinulla ei ole lientä)
- Mausteet: Suola, Savupaprika, Chili, Kokonaiset mustapippurit
- 125g Vahvaa koskenlaskijaa
Kasvikset
Voit käyttää niitä kasviksia mitä haluat laittaa, itse laitoin kukkakaalin, herne-maissi-paprika pussin. Tähän sopisi lehtikaali loistavasti, parsakaali, peruna, bataatti jos haluaa makeampaa. Mutta tuunaa itsellesi mieluisilla kasviksilla, jollet pidä minu.
- 1 Pieni kukkakaali
- 1 pss Herne-Maissi-Paprika
- Esim. 3 Perunaa
- Esim. Parsakaalia
Valmistus
- Pilko sipuli ja porkkana pieneksi kuutioksi. Laita pataan öljyä ja lisää sipuli ja aloita kuullottaminen, lisää hetken päästä porkkanakuutiot ja jatka kuullottelua.
- Laita kokonaiset valkosipulin kynnet mukaan.
- Kun sipulit ja porkkanat ovat hetken kuullottuneet, ota kokonainen kana pois paketistaan ja valuta nesteet pois.
- Lisää kana kasvisten päälle pataan ja peitä vedellä niin että kana peittyy.
- Lisää kokonaiset mustapippurit tai rouhe. Lisää kaksi kasvisliemikuutiota mikäli sinulla ei ollut kanalientä. Laita pata uuniin pariksi tunniksi 170 asteeseen tai anna kiehua hellalla silleen, että liemi kiehuu vähän noin 2tuntia.
- Kun kana on selvästi murenevaa kun liikutat sitä niin nosta kana pihdeillä tai vastaavalla vierelle varattuun astiaan.
- Kanan tulee hajota jopa nostaessa, että se on oikeasti mureaa ja kypsää.
- Irroita liha luista ja nahkasta ja laita lihat takaisin pataan.
- Lisää haluamasi kasvikset ja koskenlaskia ja anna keiton kiehua kunnes kasvikset ovat kypsät.
- Maistele ja lisää suolaa ja mausteet. Muista maistella useasti, että maku on sinusta hyvää.
- NAUTI! (Tähän muuten sopii loistavasti nuo pehmeät sämpylät kaveriksi)
Jaa resepti: