Marinoidun ja pikkelöidyn punasipulin ero on maussa ja säilyvyydessä valtava. Moni puhuu marinoidusta punasipulista, vaikka todellisuudessa kysessä olisikin pikkelöity punasipuli. Pikkelöity liemi on kiehautettu ja se lisätään pilkotun sipulin päälle, kun taas marinoidun liemi menee kylmänä.
Rakastan itse marinoituja punasipuleita salaateissa, leivissä ja suolaisissa piiraissa. Marinoitu punasipuli säilyy jääkaapissa 1-2vk, joten sitä ei kannata tehdä järkyttävää satsia kerralla. Tämä tulee nopeati ja on kyllä seuraavana päivänä käytettävissä.
Liemi
Marinoidun punasipulin liemi menee 1-1-1 liemenä. Esimerkki alla. Mutta tätä voit tehdä paljon vähemmän kerralla, kunhan pidät suhteen yhden suhde yhteen.
- 2 punasipulia
- 1 dl Öljyä
- 1 dl punaviinietikkaa
- 1 dl Sokeria
- Ripaus suolaa ja mustapippuria
Pilko sipulit puoliksi ja sitten ohuiksi suikaleiksi ja laita purkkiin. Voit sekoittaa liemen erillisessä astiassa tai mittaa samaan astiaan, jossa sipulit. Ravistele huolellisesti sekaisin ja laita jääkaappiin tekeytymään. Seuraavana päivänä sitten nauttimaan.
Nämä säilyvät jääkaapissa viikosta kahteen ja kyllä sen huomaa, kun ne eivät kelpaa enään syötäväksi.
Jaa resepti:
Yksi kommentti
[…] Makeat marinoidutsipulit ja sopivassa suhteessa salaattijuustoa (feta) niin tämä piirakka oli silkkaa riemua syödä. Tässä piirakassa pohja on rapea ja sopivan rukiinen. Tästä pohjasta voi editoina näppärästi makeallekkin piiraalle pohjan, tästä pääse lukemaan myöhemmin. […]