Kotimaiset omenat ovat juuri nyt syksyllä etenkin sesongissa ja silloin omena-kaurapaistoskin tulee tehtyä usein.
Tämä on niin ihanan rapea, makea, mutta sopivan hapon omaava paiston, että sitä voisi vaan nauttia vanijajäätelön tai kastikkeen kanssa vuuallisen kerralla.
Omena-kaurapaistoksen valmistus
- 125g Voita
- 0,5dl Sokeria
- 1dl Fariinisokeria
- 3dl Kaurahiutaleita
- 1tl kanelia
- Ripaus suolaa
Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen, tasalämmöllä tai kiertoilmalla.
- Sulata voi ja sokerit kattilassa, mutta muista älä liian kuumalla, ettei ne ala paahtumaan, se ei ole tarkoitus vaan saada tasainen massa.
- Lisää sulaneidein sokerin ja voin sekaan kaurahiutaleet ja hämmennä.
- Lisää ripaus suolaa kauramassan sekaan ja sekoita.
- Pilko 6 keskikokoista omenaa paloiksi, lisää kaneli omenoiden joukkoon ja pyörittele sekaisin. lisää 1 rkl fariinisokeria omenapalojen joukkoon ja sekoita hyvin. (fariinisokerin lisääminen palojen sekaan on täysin vapaaehtoista, mutta kannattaa joskus kokeilla)
- Laitan omenapalat kulhoon ja levitä kauramassa omenoiden päälle tasaisesti.
- Paista paistosta uunissa noin 20minuuttia, mutta ensin 10minuutta ja katso miltä näyttää, kun kauraosa on ottanut selvästi väriä ja omenamassa kulpii reunoilta on paistos valmis nautittavaksi.
Jaa resepti: