Kanttarellit ovat kyllä metsän kultaa, vaikka metsäs kasvaa paljon herkullisia sieniä niin kanttarelli on helppo sieni, myös niille jotka eivät välttämättä sienistä välitä. Nyt testasin vähän erilaista piirasta ja tästä tuli oikein erinomainen. Kanttarelli on kuitenkin miedon makuinen loppupeleissä, joten sille myös kannattaa miettiä makupareja.
Makeat marinoidutsipulit ja sopivassa suhteessa salaattijuustoa (feta) niin tämä piirakka oli silkkaa riemua syödä. Tässä piirakassa pohja on rapea ja sopivan rukiinen. Tästä pohjasta voi editoina näppärästi makeallekkin piiraalle pohjan, tästä pääse lukemaan myöhemmin.
Pohja
Tämä pohja on kevyesti rukiinen ja tästä tulee sopivan ohut 24cm piirakkavuokaan.
- 140g Voi
- 150g vehnäjauhoja
- 60g Ruisjauhoja
- 2 rkl Vettä
- n.4g suolaa
Valmistus:
Sekoita huoneenlämpöinen voi ja kuivat ainekset keskenään. Lisää vesi ja pyörittele taikinaa että saat sopivan pallon. Laita tuorekelmun sisään ja hetkeksi jääkaappiin.
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Voit esipaistaa piirakka pohjaa noin 5min uunissa ennen täytteiden laittamista, näin varmistat että pohja on ainakin kypsä.
Vinkki: Jos voi on jääkaapista, niin sulata noin 15sek. mikrossa).
Täyte
- 300-400g tuoreita kanttarellejä. Pakastetuilla laita niin että pohja peittyy
- Marinoituja punasipuleita ripottele sopivasti päälle
- Salaattijuustoa (Arla) vajaa puoli kuutiota
- 2 prk Kermaviiliä
- 2 Kananmunaa
- Ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
Haihduta kanttarelleistä vesi pois pannulla pastamalla.
Sekoita kermaviili, munat, suola ja pippuri kulhossa sekaisin huolella.
Kasaa täytteet piirakkapohjalle ja kaada nesteet päälle. Älä sekoittele, vaan vähän haarukalla tai lastalla levittele nestettä että se menee tasaisesti piirakalle.
Paista uunissa 200 asteessa, noi 40minuuttia, mutta kurki piirakkaa 15min välein, ettei se pala. Uuneja on erilaisia, joten paistoaika on suuntaa antava.
Jaa resepti: