Nämä pienet mustikkapiirakat ovat todella näppäriä valmiit ”annospaloja” tarjolle, tai sitten helppo pakastaa, mutta nämä on jotenkin paljon herkullisempiakin kun iso piirakka.
Pienet mustikkapiiraat
Pohja:
- 150g Voita
- 1,5dl Sokeria
- 3dl Vehnäjauhoja
- 1tl Vaniljasokeria
- 1tl Leivinjauhetta
- Ripaus suolaa
- 1 Kananmuna
- 400g mustikoita
- Pehmennä voi huoneenlämpöiseksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voin sekaan.
- Sekoita kunnolla kaikki sekaisin ja lisää kananmuna ja sekoita muna huolella taikinamassaan.
- Laita taikina jääkaappiin, kun valmistat muruseoksen ja sulatat mustikat.
- Sulata mustikat, jos käytät pakastemustikoita. Mustikoista irtoaa paljon nestettä, joten voi vähän kaataa pois. Sekoita mustikoiden sekaan 1-2rkl perunajauhoja, riippuen miten vetisiä mustikat ovat ja sokeria 2rkl.
- Jaa taikina muffinsivuokaan papereihin ja painele kupiksi, lisää ruokalusikallinen tai vähän reilu mustikoita ja sitten murua päälle.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 25minuuttia, mutta muista uunit ovat erilaisia niin voit välillä kurkata miltä piiraset näyttää 20minuutin jälkeen nostamalla vuuasta ja jos pohja näyttää kullan ruskealta, niin on aika hyvä. Pintaankin pitää tulla kaunis kullanruskea väri.
Murun massa:
- 100g Voita
- 1dl Sokeria
- 2dl Vehnäjauhoja
- Ripaus suolaa
Jaa resepti: