Siis voi että nyt on pinnalta ihanan rapeita, sekä sisältä mehukkaita ja pehmeitä NYC style cookieseja. Tämä ohje muovaitui halusta kokeilla tehdä täytettyjä keksejä, joita tulenkin tekemään, mutta pitihän perustaikina hieroa kuntoon.
En voi lakkata kehumasta oikeasti miten onnellinen olo tuli, kun maistoin tätä tekelettä ensinmäisen kerran.
Suklaacookies ohje (noin. 24kpl)
- 250g Voita
- 200g Fariinisokeri
- 150g Sokeria
- 2 Kananmunaa (koko M)
- 1tl Vaniljasiirappi / aromi
- 20g maissitärkkelystä
- 550g Vehnäjauhoja
- 1tl leivinjauhetta
- 1tl ruokasoodaa
- 1tl suolaa
- 500g suklaata (voit käyttää vähemmänkin, koska tämä määrä tekee ultimaattisen suklaisen)
- Lisää pieneksi pilkottu kylmä voi sekä sokeri kulhoon. Sekoita sähkövatkaimella tai yleiskoneella tasaiseksi massaksi/vaahdoksi kunnolla.
- Lisää kananmunat ja vanilja-aromi ja sekoita taas kunnolla.
- Mittaa kuivat aineet ja sekoita keskenään kunnolla.
- Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita aineksen kunnolla.
- Pilko suklaa tai mittaa ja lisää taikinan joukkoon. Kääntele suklaat taikinaan.
- Voit tehdä erilaisia miksauksia jakamalla taikinan eri kulhoihin ja lisäämällä haluamiasi suklaita.
- Punnitse taikinasta noin 75-80g paloja ja pyöritä ne palloiksi ja laita jääkaappiin odottamaan uunin lämpeämistä.
- Laita uuni kiertoilmalla 185-asteeseen.
- Levitä pallot uunipellille, noin 6 samalle pellille.
- Paista uunissa ensin 10min ja sitten 2min 200-asteessa.
Jos haluat tehdä isompia kuten 100g niin paista uunissa 185-asteessa 12min ja 200-asteessa 2min.
50g kokoiset keksi paistuvat 200asteessa 8min.
Pitää muistaa, että uuneissa on eroja ja jos paistat tasalämmössä, nosta lämpö 200asteeseen 5min jälkeen.
Jaa resepti: