Hitaat aamut on luksusta ja saati sitten aamut jossa saa nauttia vaan hyvästä aamupalasta. Saattaa se mennä brunssinkin puolelle.
Olen testaillut erilaisia ohjeita amerikkalaisiin pannukakkuihin ja tämä on minusta aivan paras. Olen väännellyt ja kehitellyt tätä useamman ohjeen yhtälönä ja toimii.
- 200g vehnäjauhoja
- 2,5tl leivinjauhetta
- 1t suolaa
- 1rkl fariinisokeria
- 200ml maitoa
- 3 keskikokoista tai isoa kananmunaa
- 25g voita
- 1tl vanilja-aromia tai vaniljasokeria (ei pakollinen)
- Sekoita kuivat aineet keskenään
- Sekoita kananmunat, maito ja voi sula hyvin.
- Kaada nesteet kuivien aineiden sekaan nesteet ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Anna tekeytyä vähintään 15 minuutia, mutta mielellään puolituntia.
- Paista keskilämmöllä.
Paistamisessa on tärkeää, että oikeasti ei paista liian kuumalla ja annat paistua niin kauan rauhassa, kunnes pannukakut kuplivat ja pinta on kuivan näköinen ennen kääntöä.
Täytevariaatioita
Klassikko on voi nokare ja vaahterasiirappi, mikä uppoo itselle kyllä, mutta tässä olisi muutama muukin ehdotus suolaisiin ja makeisiin.
Avocado ja uppomuna
Pekoni, vaahterasiirappi
Mustikkahillo ja vaniljarahka
Tuoreet marjat ja nutella tai jokin suklaakastike
Banaani ja karamellikastike.