Tällä ohjeella teet kuudelle hengelle ihanan tomaattisen bolognese tyyppisen pastapannun. Mitä pidempää hauduttelet kastikepohjaa sitä maukkaampaa tästä tulee, mutta nopeimmillaan tämä ruoka valmistuu tunnissa. Tämän voit tehdä samalla pannulla tai kattilalla koska pasta kypsennetään kastikkeen seassa.
- 1 Sipuli
- 1 iso valkosipulinkynsi (yksikyntinen)
- 2rkl Tomattipyreetä
- Mausteena: Suola, mustapippuri, chili ja 1tl sokeri
- 2,5-3prk tomaattimurskaa (pelati tai ihan murska)
- 700g 10% naudan jauhelihaa
- 5dl Lihalientä
- 1,5 rkl Lihafondia (Tarvittaessa lisäksi)
- 1dl Punaviiniä
- 400g Mezzi Rigatoni pastaa
- 1 Burrata
Lisää kylmälle pannulle voi ja oliiviöljy ja kuumenna pannu, mutta älä liian kuumaksi.
Lisää pilkottu sipuli ja valkosipuli kuumaan rasvaan ja kuullota, lisää jauheliha ja kypsennä kypsäksi. Lisää tämän jälkeen tomaattipyrettä ja jatka paistamista. lisää punaviini ja kiehauta ennen, kuin lisään tomaattimurskan.
Mausta, mutta älä laita liikaa suolaa tässä vaiheessa vaan lisää lopussa maistelun jälkeen sopivasti. Muista laittaa noin 1 tl sokeria. Hauduta padassa noin tunti ja lisää sitten lihaliemi ja maista. Voit tässä lisätä viellä vähän lihafondia mikäli sinulla on sitä. Kuumenna että kastike kiehahtaa ja lisää raaka pasta.
Sekoita pasta mukaan ja pienennä levyä 3-4 kohtaan ja laita kansi päälle. Kunnollinen mezzi rigatoni vie noin 35minuuttia kypsyessään miedolla lämmöllä. Katso 30min kohdalla onko pasta jo sopivaa ja mikäli haluat vähän kypsempää pidä vielä 5minuutta.
Sammuta levy, lisää suolaa mikäli maksu sinusta kaipaa sitä.
Voit koristella tuoreella basillikalla, mutta riko burrata päälle jotta jokainen voi vähän otta burrataa annokselleen.
Pannusta on tullut paljon kysymyksiä, niin tämä on Heirolin Royal Pearl
Saat kaikista Heirolin tuotteista -10% koodilla: SANNI10 17.11.24 saakka.
Jaa resepti: