Mummon lihamakaroonilaatikko

Perinteistä ja niin hyvää

Makumuistot ovat parasta antia lapsuudesta ja meidän mummo teki niin hyvää ruokaa, missä ei kyllä voissa säästelykkään. Mummon lihamakaroonilaatikko, kun nousi leivinuunista ruokapöytään oli ilo ylimmillään. Pinnalta ihana rapea, mutta kuitenkin niin mehukas ja pehmeä. Rasva jopa poreili myös makaroonilaatikon pinnalla

Halusinkin jakaa mummon reseptin, mutta myös pienellä twistillä olevan vaihtoehtoisen koskenlaskija lihamakroonilaatikko reseptin.

Mummon lihamakaroonilaatikko

Ensin lista paljon tähän tarvitset mitäkin, sitten otetaan step by step.

  1. Pilko sipulit pieneksi
  2. Laita nokare voita pannulle sulamaan, ei koko 80g vaan tarvitsen tämän myöhemmin.
  3. Laita vesi kiehumaan kattilaan, kun vesi kiehuu kaada makaroonit ja keitä vaan 5min! ja kaada vesi pois.
  4. Kuullota sipulit pannulla ja lisää jauheliha pannulle, kun sipulit ovat kypsiä. Ruskista jauheliha ja lisää suolaa ja mustapippuri.(voit mautaa muillakin, jos haluat)
  5. Tee muna maito valmiiksi, vispaamalla 2 kananmunaa maidoin kanssa kunnolla sekaisin.
  6. Kaada uunivuokaan ruskistettu jauheliha ja puolikypsät makaroonit.
  7. Sekoita hyvin ja lisää viel ripaus suolaa sekoittaessa.
  8. Kaada munamaito päälle ja kääntele.
  9. pilko voi kuutioksi ja laita laatikon päälle ja laatikko uuniin.
  10. Uuni 200 astetta ja noin 40min kiertoilmalla.
 
Pinnan tulee olla kaunis kullanruskea ja rapea. Mikäli haluat laittaa juustoa niin voit lisätä sen viimeisen 15min ajaksi.

Tuunattu versio sulatejuustolla

Toteuta samalla tavalla kohtaan 5. saakka, mutta munamaidon sijaan laita kananmunien sekaan 1dl kermaa tai maitoa ja sekoita hyvin.

6. Kaada kypsien jauhelihojen joukkoon 5dl vettä ja pilko koskenlaskija pannulle. Veden pitää kiehua ja samalla hämmennetään, että koskenlaskija sulaa lähes kokonaan.

7. Kaada makaroonit uunivuokaan ja pannulta koskenlaskialiemi ja lihat päälle. Kääntele uunivuuassa ja lisää munakerma/munamaito ja jatka kääntelyä.

8.Laita uuniin 200 astetta noin 40-50min.

Jaa resepti: