Omena-kaurapaistos alias Omenahyve

Kotimaiset omenat ovat juuri nyt syksyllä etenkin sesongissa ja silloin omena-kaurapaistoskin tulee tehtyä usein.

Tämä on niin ihanan rapea, makea, mutta sopivan hapon omaava paiston, että sitä voisi vaan nauttia vanijajäätelön tai kastikkeen kanssa vuuallisen kerralla.

Omena-kaurapaistoksen valmistus

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen, tasalämmöllä tai kiertoilmalla.

  1. Sulata voi ja sokerit kattilassa, mutta muista älä liian kuumalla, ettei ne ala paahtumaan, se ei ole tarkoitus vaan saada tasainen massa.
  2. Lisää sulaneidein sokerin ja voin sekaan kaurahiutaleet ja hämmennä.
  3. Lisää ripaus suolaa kauramassan sekaan ja sekoita.
  4. Pilko 6 keskikokoista omenaa paloiksi, lisää kaneli omenoiden joukkoon ja pyörittele sekaisin. lisää 1 rkl fariinisokeria omenapalojen joukkoon ja sekoita hyvin. (fariinisokerin lisääminen palojen sekaan on täysin vapaaehtoista, mutta kannattaa joskus kokeilla)
  5. Laitan omenapalat kulhoon ja levitä kauramassa omenoiden päälle tasaisesti.
  6. Paista paistosta uunissa noin 20minuuttia, mutta ensin 10minuutta ja katso miltä näyttää, kun kauraosa on ottanut selvästi väriä ja omenamassa kulpii reunoilta on paistos valmis nautittavaksi.

Jaa resepti: