Yrittäjien asemaa tulee kehittää.

Yrittäjyyden uudistaminen on oleellisessa osassa lähitulevaisuudessa. Mikroyrityksiä Suomessa on  274 562 eli 93,1 prosenttia. Pienyrityksiä on 16 632 ja yksinyrittäjiä 194 000. Määrä on huima ja nämä tuottavat palvelut Suomessa. Pelkästään ajatus että listautumattomien yrityksien osinkoverotuksen kiristämisestä iskee tässäkin ryhmässä järkyttävän suureen osaan eikä ole mitenkään kannatettava ajatus. Tämän ajatuksen puskeminen kertoo vain siitä ettei yritysmaailmaa ja yrittäjyyttä tunneta oikeasti, pidetään vaan rosvoina kun kovalla työllä tehdystä voisi saada jotain. Harvoin muistetaan käytetty aika ja panos mitä yritykseen laitetaan ilman mitään korvausta ja jos sitten joskus saakin työstään tulosta, niin se on kamalaa.

Yrittäjyyttä pitäisi kehittää ja yrittäjien sosiaaliturvaa etenkin. Naiset ovat hyvin eriarvoisessa asemassa sosiaaliturvajärjestelmässä yrittäjinä, etenkin jos heillä on perhettä tai haluavat perhettä. Lapsen sairastuessa, yrittäjä ei voi jäädä hoitamaan lasta, koska tästä ei makseta palkkaa tai korvausta. Tässä tapauksessa yrittäjä joutuu peruuttamaan kaikki työt, tai hankkimaan sijaisen mikä ei yleensä vaihtoehto. Tulojen menetys siltä ajalta ja mistään ei tule myöskään korvausta heille, kuten palkkatyössä olevalle maksetaan palkka.

Tässä tapauksessa yrittäjällä pitää olla mahdollisuus saada palkkakorvaus esim. Kelalta. Se olisi yhdenvertaistamista ja tasa-arvoista. Yrittäjät joutuvat maksaa YELiä, joka on kohtuuttoman suuri siihen nähden miten tämä ”palvelee” yrittäjää. Harvalla pienellä yrityksellä on mahdollista maksaa niin suurta YELiä ja uusi lakiuudistus on aivan absurdi, myöskin huomioiden se ettei pienissä yrityksissä yrittäjä nosta palkkaa edes yhtä paljon kun työntekijät.

Tämä on todellisuutta ja vain yksi epäkohta. Työntekijä ja yrittäjä ei ole samalla viivalla ja yrittäjät saavat enemmän kuraa niskaan. Oletetaan että yrittäjät tienaavat niin hyvin ja paljon, ja tämä revitään työntekijöiden nahasta. Tämä on hyvin vanhan ajatuksen mallia, koska yrittäjä ja työntekijä rakentavat yrityksen ja heidän tulee puhaltaa yhteen hiileen. Ainoastaan hyvinvoiva yritys voi tarjota työtä ja ilman tätä ei ole niitä työpaikkoja. Katkeruudesta ja kateudesta on päästävä eroon, koska jokaisella meillä on mahdollisuus olla yrittäjiä ja perustaa yritys mikäli tämä tuntuu niin epäreilulta. Kunnioitus on molemminpuolista ja tämä tulee rakentaa.

Tämä on vain yksi epäkohta ja tulen tekemään näistä lisää kirjoituksia, että näitä saadaan kuuluviksi ja näkyviksi.

  • Alle 10 työntekijän yritykset ovat mikroyrityksiä
  • Alle 50 työntekijän yritykset ovat pienyrityksiä.
  • 50–249 henkilön yritykset ovat keskisuuria.

Lähde yritysten lukuihin: Yrittajat.fi

Sivuja päivitetään eduskuntavaalien jälkeen ajantasaiseksi.

Otathan seurantaan somekanavat, jotta näet uusimmat päivitykset. Sivustolla tulen julkaisemaan ajankohtaisia tekstejä ja asioita jatkuvasti. Vaikuttamistyön pitää olla jatkuvaa, jotta epäkohtia saadaan näkyväksi.