Kokemusta

Ehdokkuus oli itsellenikin pienoinen yllätys. Kuitenkin, kun minulta asiaa kysyttiin, niin pohdittuani ajattelin, että nyt on mahdollisuus päästä korjaamaan epäkohtia, joihin olen vuosien saatossa törmännyt.

Koen myös vahvuutena sen, etten ole ollut politiikassa mukana. Varmasti epäilyjä kyvyistäni löytyy.

Kysehän ei lopulta ole pärjäämisestä, vaan halusta vaikuttaa ja tehdä Suomesta pikkuisen parempi.

Kerronpa sinulle hieman itsestäni.

Taustojani

Olen lähtöisin Sulkavalta, josta olen opintojen ja töiden sekä elämän kuljettamana päätynyt Enonkoskelle. Enonkoskelle minulla on ollut aina kytköksiä perheen kautta ja olenkin viettänyt lapsuuden kesät mummolassa. Olen saanut kasvaa ympäristössä, jossa navetassa vasikoiden hoitaminen oli parasta, sekä hernepellossa sai piilossa syödä herneitä. Luonto, maaseutu ja lähiruoka ovatkin tärkeässä osassa elämääni.  

Opiskelin Kouvolassa matkailualaa ja 15-vuotta olen työskennellyt jollain tapaa matkailu- ja palvelualalla. Opinahoja myös Etelä-Karjalan ammattiopisto on tullut tutuksi ja Perho liiketalousopistossa suoritin liiketoiminnan ammattitutkinnon.
Parhaillaan opiskelen työn ohessa Jyväskylän Ammattikorkeakoulussa palveluliiketoiminnan restonomin tutkintoa.
Ohjelmointi on itselle tärkeä harrastus ja avoimessa yliopistossa opiskelenkin Java-ohjelmointia ja C#-kieltä avoimessa korkeakoulussa.

 

Olen toiminut yrittäjänä ja perheestäni löytyy yrittäjiä useammasta sukupolvesta. Tunnen ja tiedostan pienyrittäjien arjen ja haasteet hyvin. Tuttuja ovat onnistumiset ja valitettavasti myös epäonnistumiset.
Olen maksanut yrittäjyydestä kalliit oppirahat ja se on tehnyt minusta ihmisen, joka on voinut auttaa muita yrittäjiä välttämään ongelmia ja sudenkuoppia.

Suomalainen järjestelmä ei juurikaan suosi yrittäjyyttä ja riskit ovat suuret, siitäkin huolimatta, että Suomi tarvitsee yrittäjiä.
Ilman heitä, meillä ei olisi työpaikkoja eikä palveluita samassa mittasuhteessa.

Työhistoriaa

Viimeisimpien vuosien aikana olen päässyt työskentelemään ammatillisen koulutuksen parissa Ammattiopisto Samiedulla.
Olen päässyt kehittämään verkko-oppimista, sekä digitaalisia ympäristöjä, työpaikalla tapahtuvan koulutuksen tueksi. 

Ammatillinen koulutus on tarjonnut hyvän itsensä kehittämisen kasvuympäristön.
Olen päässyt jakamaan osaamistani niin nuorille, kun aikuisopiskelijoille ja päässyt tekemään töitä mm. yrittäjien ammattitutkinnon, yritysjohtamisen ja johtamisen erikoisammattitutkinnon parissa..

Nykyinen työni Enonkosken kunnalla elinvoimakoordinaattorina on mielenkiintoinen. Olen päässyt kehittämään yrittäjyyteen liittyviä asioita, sekä kunnan elinvoimakehitystä monella tapaa.
Työni on mahdollistanut kunnallispolitiikan seuraamisen läheltä ja osittain työskentelemään sen parissa.
Tämä on luonnollisesti avannut ymmärrystä politiikkaan ja saanut kiinnostumaan mahdollisuuksista tehdä alueellista edunvalvontaa.

Sivuja päivitetään eduskuntavaalien jälkeen ajantasaiseksi.

Otathan seurantaan somekanavat, jotta näet uusimmat päivitykset. Sivustolla tulen julkaisemaan ajankohtaisia tekstejä ja asioita jatkuvasti. Vaikuttamistyön pitää olla jatkuvaa, jotta epäkohtia saadaan näkyväksi.