Kermainen ja rouskuva perunasalaatti

Kermainen ja rouskuva perunasalaatti
Perunasalaatti joka on varmasti maistuu ja vie kielen mennessään. Tämä todellakin parani kun se yön yli tekeytyi.Jos kaipaat vähän erilaista niin varsiselleri antaa kyllä loistavan lisän ja raikkauden, mutta ei puske "varsiselleri-allergikkojen" makunystyröille.
Raaka-aineet
- 2 kg Annabella perunaa tai muuta kiinteää ylesperunaa
- 1 kpl Isompi punasipuli
- 1 nippu Kevätsipuli Jos käytät varhaissipulia, niin laita vähän vähemmän. Maku voimakkaampi.
- 10 kpl Kananmuna Keltuaiset käytetään kaikki ja 7 valkuaista
- 2 rkl Sinappi
- 200 g Cocktail kurkkuja / Suola- tai maustekurkkuja
- 1 dl Cocktail kurkkujen lientä
- 4 kpl Varsisellerin vartta
- 1 kpl Omena Vähän makeampi lajike, mutta napakka
- 400 g Maustamatonta majoneesia Esim. Helmann's
- 200 g Turkkilainen jugurtti Vähärasvainen käy hyvin
- 2 tl Suola Mausteissa aloita vähällä ja lisää maistellen.
- 1 tl Mustapippurirouhe
- 3 tl Jauhettu paprika
Valmistusohjeet
- Kuori ja keitä perunat joko valmiiksi pilkoittuina tai kokonaisina. Kuorien jättäminen on vapaaehtoista, mutta jos haluat tehdä kuorineen pese perunat hyvin ja pilko raakana. Kuoritut kannattaa pilkkoa keitettynä
- Keitä kanamunat kypsiksi, erottele keltuaiset valkuaisista kun kananmunat ovat kypsät.Pilko kaikki ainekset kulhoon valmiiksi sellaisen kokoisena, kun haluat. Pilko valkuaiset pieneksi mukaan.
- Valmista kastike muussaamalla keltuaiset ja lisäämällä niiden sekaan majoneesi, turkkilainen jugurtti, kurkkujen neste, sinappi, mausteet ja sekoita hyvin. Tämä on juoksevampaa tässä vaiheessa ja niin sen kuuluukin olla. Maistele makuja valmistaessa ja muista että lisättyäsi kastikkeen perunoiden sekaan, tulee maku laimenemaan kun perunat ottavat osansa, joten makua saa olla runsaasti.Sekoita pilkottujen ainesten sekaan huolella ja sekoittele vähän aikaa. Sekoitellessa perunan rakenne rikkoutuu ja se alkaa myös suurustamaan perunasalaattia. Perunat saavat olla lämpimiä tässä vaiheessa, koska lämmin peruna ottaa makua itseensä vielä paremmin.Paras maku tulee kun perunasalaatti saa levätä jääkaapissa vuorokauden, mutta voit tarjoilla jo 3 tunnin päästä.
Muistiinpanot
Maustamisen tärkeimpiä asioita on maistella ja käytä sellaisia makuja mistä pidät. Voit lisätä vaikka valkosipulia tähän tai rapeaa pekonia. Ne nostavat perunasalaatin aivan seuraavalle levelille.
